Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 11 december 2008

Min bil är stulen.

Av Bengt - 11 december 2008 18:47



Så började jag min vandring uppåt höjderna

.


 Nej för resten det var ingen vandring det var en klättring!

Det var en torr stenig grusstig brant uppåt där naturen självt hade på långa stycken skapat trappor. En del låga en del höga trappsteg. En del små där bara en fot fick plats några stora med andra stenar där man kunde sätta sig att vila. Det  var många som gav upp och vände ner igen. Men skam den som ger sig tänkte jag och dels på grund att har jag satt mig för något så ska det klaras av och nog hägrade det att få se vad som fans där uppe. Upp kom jag till en platå där det låg en sjö blank som en spegel där man kunde se bergen spegla sig.

Det var kalt vatten där man svett efter klättringen tyvkte det var jätteskönt att få skölja av ansiktet och händer uppåt armarna. Men det var så kalt att det isade i skinnet. Men konstigt nog var inte luften så kall.

Men här blev det slut på klättringen uppåt, Inte enbart för att det skulle bli jobbigt värre.Detta för att här tog snön vid och inte hade jag någon beklädnad för att vandra eller klättra i snö.  Dumdristig kanske jag är men inte i så hög grad. Utan det var bara att ta sig ner igen som också var svårt..

Kommen ner till matstället hade redan börjat bli kvällning och där var stängt. Och tiden var nu knapp för att sista häst och vagn skulle ta  en ner för sista biten för backen. Så klart hade sista vagnen redan farit ner. Där stod jag och viste varken ut eller in. Ni må tro jag var trött.

och lång väg var det ner där jag hade min bil. Det var flera timmar sen maten hade tagit slut.

Men jag var inte den ende som missat sista turen. Där kom ett stort sällskap rantande ner från en sluttning . Tydligen hade de någon kontakt med kuskarna för till sist kom det en vagn och hämtade oss.  Väl nere hade det blivit riktigt mörkt och inte fans det ljus på parkeringsplatsen som nu låg öde.

Var är min bil. Den syntes inte till. Hade den blivit stulen? Jo det hade den tydligen! För den

fans inte där.  Kuskarna hade givit sig i väg och där stod jag helt ensam. Vid slutet av parkeringsplatsen fanns en häck vilken jag vandrade förbi på vägen. Vad ser jag där? Jo ännu en parkeringsplats och där stod min bil och verkade helt övergiven. Jag hade tagit fel på parkeringsplats!

 Den natten och följande förmiddag sov jag gott.


I morgon går färden vidare. Klicka här!

  

Likväl som jag hade tur vid Tatrabergen önskar jag att ni har tur med lyckan och välmåendet. Kram!

 

 
 
Annelie

Annelie

11 december 2008 19:56

Så oerhört vackert...*suckar*

http://annelieh.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

11 december 2008 19:57

Hahaha! ett lyckligt slut. Fina hästar särskilt den ena den till höger. Kommer att tänka på när jag inte hittade min bil på färjeparkeringen i Helsingborg. Fick ta taxi och åka runt och leta, var ju ganska vällastad förstår sig;)

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Filifjonkan tittar in

Filifjonkan tittar in

11 december 2008 20:58

Godkväller på dig Smed. Vilka vackra bilder du lagt ut,, underbart man känner friskheten i luften där. Men gav du dej upp i dem med. Ojoj högt och svettigt ser jag det var med, men sådan tur att du hittade din bil för tänk om den varit stulen så hemskt jag kan verkligen förstå att du sov gott sen natten som kom efter de sådan klättringsdag.

http://filifjonkan-se

 
Corina

Corina

11 december 2008 21:16

Vet inte riktigt vad du menar....men fågeln är väl ugglan på startsidan antar jag ? Klicka på den bilden så kommer du till min indexsida...rulla ner på den så står det välkommen till mina julsidor.....klicka på julsidor som är understruket....alla mina klickbara länkar är understrukna på min hemsida....hoppas du förstod ? Kram !

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

11 december 2008 21:39

Det var lite av ett äventyr du gav dig i väg på och ensammen som jag förstår, bara det var ju vågat värre om något skull inträffa med dig, usch.. Många tankar i ditt huvud innan du väl satt i bilen, en intressant berättelse som jag tackar för.
Kramiz

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Jenn

Jenn

12 december 2008 10:21

Jammen bra du bare hadde tatt feil av parkeringsplassene,kan forstå du hadde mange tanker i hue da du ikke fant bilen..man blir lettere fortvilet da:)
Ha en fin dag.
Klem fra meg.

http://skriverier.jenn-k.com

 
kurrelina

kurrelina

12 december 2008 11:14

Jo du, så kan det gå med stora parkeringar, jag har många sådana minnen tyvärr, jag har jäkligt svårt att komma ihåg var jag ställde bilen därför är det bra med de parkeringar som märker raderna med t.ex djur eller annat.
Lycka till med reseberättelsen, ser fram emot mer
KRAMENMJAMEN på dig
Nette

http://kurrelina.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

12 december 2008 11:59

Underbara bilder och ett lyckligt slut. Kan det bli annat än perfect ;)
Kramiz

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

12 december 2008 14:19

Du är nog inte ensam om att springa runt å leta bilen på fel parkering :) Måste ha varit rätt bra upplevelse att hitta igen bilen i alla fall ! Kram !

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

12 december 2008 21:01

Härliga foton och en trevlig berättelse på din vandring uppåt.
Bilparkeringar kan ibland vara förvillande lika varandra.
Ha det gott. kram

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards