Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 4 juni 2008

En lång strandvandring!

Av Bengt - 4 juni 2008 11:12


  

Flamingos och ridtur!

 

Så steg vi upp tidigt. Packade en matsäck och en termos med kaffe.

När vi kom ner till stranden hade badgästerna ännu inte anlänt och vi började gå ut efter stranden. Ibland gick vi med fötterna i vattnet. Men usch vad det var kallt vi denna tidiga morgontimme. Nattens vågor och tidvatten hade sköljt upp massor av snäckor och musslor.

Sanden var inte helt torr när vi hade börjat vandringen men det dröjde inte länge för än den var helt torr. Det gick kvinnor och plockade musslor som låg på stranden.  Vi tänkte oss att de sökte efter pärlor, men det var bara en tanke som vi inte viste något om.

Så småningom var vi framme vid deltat. Där var inte bara sand utan en hel del växtlighet.

Så fick vi se en stor flock flamingos som stod ute i lågt vatten. Vi ville ju se dem så närma som möjligt och få filma dem. Men när vi närmade oss intill delta kanten flög de längre bort så någon bra film på dem blev det inte.

Innan vi vände hem så gick vi upp på en hög sandkulle med bra utsikt och drack kaffe och åt några smörgåsar.

Efter det vandrade vi så hemåt. Det var härligt att springa ner från dessa sandkullar och åsar som följde längs hela stranden nästan ända bort till hotellen. Det killade mellan tårna när man sprang halvt kanande ner mot strand och  hav.

Nu stod solen nästan rakt upp på himlen. Det var dags för ett dopp. Det blev flera dopp innan vi var tillbaka vid hotellen.

Strax innan vi var helt framme vid dem och där vi skulle svänga upp till vårt hotell stod en man med hästar. Det var hästar han hyrde ut. Kom överens med honom att jag skulle hyra en häst dagen efter.

Så gjordes och vad underbart det var att rida upp och ner på sandåsarna och ut i vattnet. Jag var i fantasins land, jag var Zorro som flög fram på hästen. Jag red bort mot deltat men där var det stopp Likaledes när jag försökte rida bortom åsarna på andra sidan av dem. Hästen vägrade vid de tillfällena att lyda mig totalt.

Sen på kvällen hade jag ont i vristerna, hade haft en helt olämpligt fotbeklädnad. Det var inte bara vristen som gjorde ont, jag hade nämligen väldigt svårt för att sitta också.

Men det roliga övervägde kvällens smärta och skulle gjort om ridturen även om jag vist hur ont jag skulle få!

Nästa dag var en riktig slödag. Vi låg på stranden vi badade såväl i havet som i poolen och dagen gick fort. Hade smärtor kvar i baken av gårdagens äventyr. Smärtan i vristen var nu nästan helt borta .

 

 Forts följer.Klicka här!

 

En fråga till SKOGSFRUN som kan mycket om hästar! Kan man verkligen dressera hästar som man hyr ut, att de då håller sig inom ett vist område. Lyder ryttaren så länge den håller sig där inom men inte utanför? Fins det en annan förklaring?



Njuter i värmen! Står still i huvudet svårt att tänka! Om jag nu inte kan tänka så finns känslan där, om att ni har det bra, njuter och har något att vara lyckliga över. KRAM!

 
 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

4 juni 2008 12:09

Hej hopp, tack för förtroendet;) Hästar har väldigt gott minne, särskilt för obehagliga saker så det var nog lätt ordnat att lära* dem hålla sig inom ett begränsat område. Det kan också ha räckt med att ägaren själv alltid vänt inom området. Hästen vill inget hellre än att komma hem till flocken igen. Tack för trevlig läsning:)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
kurrelina

kurrelina

4 juni 2008 13:55

Väntar med spänning på om man kan dressera en häst så som du sagt. Snälla skriv och tala om om du får svar från någon...
Halsbanden är bra tycker jag, han har haft dom i några år och har inte mått dåligt av dom.
Kramenmjamen på dig

http://www.av-eriksson.se

 
kurrelina

kurrelina

4 juni 2008 15:30

Jaha då fick jag veta lite om hur hästar fungerar, härligt för lärdom är ju inte tungt att bära.
Ha det gott
kramenmjamen

http://www.av-eriksson.se

 
Birgitta

Birgitta

4 juni 2008 16:12

Låter härligt att flyga fram på hästen. Förstår at du kände dig som Zorro :)
Tyvärr så kommer inte hästarna och överens... Man kan säga att jag är lite rädd för hästar "rodnar lite" ;) Kramiz

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

4 juni 2008 16:52

Lite rättelser...Det ska förståss stå "att" och hästarna och "jag".
Skyller på värmen ;)

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

4 juni 2008 20:54

Många upplevelser på samma dag. En tur på hästryggen gör att man får se mer av lanskapet. Hoppas er semester fortsätter vara lika trevlig. kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

4 juni 2008 22:24

Vill man ha kul, får man ta smällarna efteråt... men det är nog ett billigt pris.

Kram

http://Frump.bloggagratis.se

 
Linda

Linda

4 juni 2008 22:42

Svar till dig: jag bränner mig aldrig blir brun direkt.
Vilken trevlig läsning, hoppas att du haft en underbar dag.
Kram

http://bizzab.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

4 juni 2008 23:33

Förlåt men har inte hunnit med bloggen på hela dagen. Det låter så härligt när du berättar om era äventyr både till fots och på hästryggen. Är man inte tränad på en hästrygg så känns det i rumpan, men vad då, det gick ju över.
God natt min vän, och kramen kommer här "Kram"

http://bernamis.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

5 juni 2008 00:15

Jasså smeden har suttit till häst nu också :). Du upphör då aldrig att förvåna mig *Skrattar*. Härligt är det i alla fall att få följa dina reser. Kan t.o.m nästan se er framför mig där ni springer över täpperna.

Tackar så innerligt för dina rader inne i min blogg idag(går). Det värmer att ni finns & alltid får ni mig på nytt spår. Vad hade jag gjort utan er? Troligtvis deppat ihop totalt.
Men jag ska försöka att samla nya krafter å bjuda på ngt roligare imorgon.
Kram min vän Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards