Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 2 juni 2008

Dags för bad och strand.

Av Bengt - 2 juni 2008 10:51

Bild: En liten villa!

  

Våt i byxan!

 

Nästa dag  steg vi upp, åt frukost. Struntade i att bädda och diska. Hade brått ner till stranden för att få simma i Atlanten. En annan man stod där och bugande öppnade dörren klädd som den i går! Vägen ner till stranden passerar vi några privata villor eller snarare mindre palats.  När vi kommit ner till stranden var inte vattnet alls så varmt som vi förväntat oss. Dessutom var det väldigt stora vågor. Ja väldigt, väldigt stora.  Men då jag är den som tar lång tid innan jag har doppat mig, så behövde man bara gå ut en bit i vattnet så var man helt dränkt av en väg.

Vi lade oss efter att haft roligt i de höga vågorna på stranden vid en mur som tillhörde ett av de flotta hotellen. Vi hade med oss vår egen lilla söta gula parasoll med fransar köpt i Spanien som därefter är med på mina resor.

Där var stranden inte slät utan bestod av små sandkullar. Snett till höger framför oss hade en speciellt vacker långhårig blondin lagt sig med svart bikini utan överdel. Hon låg och läste i bok. Snett åt vänster låg en ung man sådär 25 år klädd i ett par små råda badbyxor. Han låg på magen och stirrade på den kvinnan som vi hade till höger.

Efter en bra stund slog kvinnan ihop boken, reste sig, vandrade igenom en ingång i muren  in till det flotta hotellet.

Det dröjde därefter bara en kort stund då mannen i de röda badbyxorna reste sig. Framtill på badbyxorna fans en stor våt fläck där sand då hade fastnat, hann vi då observera innan han lommade iväg!

Så var det  dags att komma hem och få en bit mat i oss som vi handlade på vägen hem.

Vi gick den andra vägen hem och där satt en enbent man med det benet som var kvar var så förtvinat att det var obrukbart. Han sålde stora tjocka vävda dukar, vilket jag köpt ett av honom. Sedan fick jag höra att det var inte han som fick förtjänsten utan andra som satte honom där.

På vägen hem gick vi till en stor affär och provianterade lite mat. Köpte även ett par kowboy

Hatar i leder. Lädervaror var billigt i Marocko så senare köpte jag ett par sandaler och en plånbok också.

Komna till hotellet var det som tidigare. Mannen öppnade bugande dörren vilket fortsättningsvis var så varje dag.

Uppkomna till vår lägenhet fann vi att det var både diskat och bäddat. Vilket både förvånade och gladde oss! När vi ätit satt vi en stund på balkongen och spelade poängpocker, varefter vi gick en våning ner och simmande lite i poolen.

 Förutom att vara på stranden ett tag och bada gick hela nästa dag åt till att besöka en skola för flickor som skulle lära sig knyta mattor. Det var flickor i tolv års åldern som satt och knöt stora mattor med vackra färjer och mönster. Det var väldigt intressant.

 

Forts. följer.Klicka här!  

Det är en ny vecka men även ny månad, juni månad! Så min önskan blir inte en fin vecka.

Utan önskan om att det blir en underbar månad för er med sol, värme och kärlek.

 
 
Corina

Corina

2 juni 2008 11:41

Som vanligt härliga reseäventyr som får en att längta ut i världen! Jo ny månad igen och mot nya utmaningar får man hoppas.Kram på dig!

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

2 juni 2008 12:11

Ja, kära nå'n vad mycket varierande händelser du har varit med om på dina resor ;)
Önskar dig en trolsk och förtrollad månad med många goda ting ;)
Kramiz

http://birgittas.bloggagratis.se

 
nettan

nettan

2 juni 2008 13:40

en liten villa???? skriver du *S*
Ja du smeden den ser ju ej såååååååååå liten ut
Men den ser vacker är den ...ja villan alltså *S*
Tack för titten ska jag oxå säga
kram på dig från ett mycket varmt och soligt SKåne

http://trollsystern.blogspot.com

 
Alle

Alle

2 juni 2008 14:11

Va du kan observera saker...
Så det blev inget havs bad???
Jag har badat i havet hela helgen...så skönt så!
Har du vågat dig på ett dopp i värmen? kram

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
skogsfrun ppå dal

skogsfrun ppå dal

2 juni 2008 17:54

Tur att det inte var därbak killen blev våt, hehe. Villan ja, den är ju vacker som en hej svejs-ost;)) Köpte ni nån flygande matta?

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Ruth

Ruth

2 juni 2008 19:41

I den lilla hydan :-) skulle jag nog kunna tänka mig att bo, vacker med dessa valv på hittan och dittan omkring väggarna. Du vet vad man skall titta efter och utforska för att få ut 100% på en resa, så många äventyr väntas när resan fortsätter.

En var kram blir det i dag, 24* trotts att solen är på väg ner.
Nu väntas mera vaniljglass, jordgubbar och vispgrädde + maränger i stora lass för andra gången i em. mmmmmm !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

2 juni 2008 23:26

En vacker byggnad. Smart att inte enbart ligga på stranden och fördriva tiden med sol och bad. Handknutna mattor brukar vara mycket vackra, jag hoppas du passade på att köpa en.
Ha det gott i värmen.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards