Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 15 maj 2008

Så slutade denna resa!

Av Bengt - 15 maj 2008 10:59

Bild: Regnbågen hemma på Hökåsen.

 

Berättelsen från början. Klicka här!


Eller från mina reseberättelser från början? Klicka då här!

  

Vatten kallt som is!

 

 Tror att vi besökte varje gata och sevärd byggnad. Var inne i alla dess kyrkor som fans. Vandrade över broar och tittade på gondolerna. Något som vi tyckte var alldeles för dyrt att ta en tur i. Åkte i stället på någon sorts öppna vattenbussar med många hållplatser, varmed man fick se mycket av Venedig från. Har alltid besökt kyrkor, moskéer när jag varit på resande fot. Men min fästmö var kyrkligt aktiv och med i kyrkokör därför blev det mycket mer besök av  kyrkor på reser med henne än i vanliga fall.

På kvällen ville vi lyssna på musiken med en god svalkande glass. Men vi gjorde som många andra. Det fans mitt emot restaurangen på andra sidan torget en långbred trappa.

Vi köpte en vanlig glass utan silverskål av en glassförsäljare. Satte oss på trappan och njöt av musiken till vår glass utan sur grädde. Faktiskt blev musiken bättre återgiven där på trappan än på restaurangen.

Jodå det var en underbar kväll och det blev väldigt sent innan vi kom hem till campingen.

Tror nog att nätterna är bäst  att uppleva Venedig i.

Efter ytterligare en dag ställde vi kosan hemåt. Tog fram kartan för att se vilken väg vi skulle ta. Inte skulle vi göra samma misstag som vi gjorde förra gången. Från Venedig går en Autostrada västerut som sen svänger i en båge upp till Tyskland. Men den ser oerhört lång ut.

Den gången tog vi vad vi trodde var en genväg på en mindre väg rakt upp till tyskland.

Men ack. Det blev en verklig lång och besvärlig väg. Den slingrade sig upp och ner mellan varje alptopp och dal. Tävlingscyklister körde ibland förbi oss i kurvor och backar. Alltså den vägen skulle vi inte ta!

Vi fann en annan Autostrada som gick österut i stället mot Trieste men som dessförinnan svänger upp mot Villac och sen vidare upp till Salzburg. Den bestämde vi oss för den verkade inte så lång på Italiensk mark. När vi kom till autostradan fann vi en mindre väg som följde den autostradan. Vi korsade under autostradan gång på gång. Ibland följde vi den på vänster sida och ibland på höger. Dessutom fick vi följa en flod som det nu inte var så mycket vatten i utan

hade bildats uttorkade stränder. Det var ju utmärkt där skulle vi ju kunna få ta oss ett dopp.

Ånej det blev till att bada fötterna tvätta av händer och ansikte och stänka lite på vatten på kroppen. Det var ju rena Isvattnet!

Efter några dagar var vi så hemma i Borås igen utan det hände något spännande eller blev några missöden! Men det var en resa man aldrig glömmer. Man tänker ibland på det tråkiga som sen hände med det vackra Jugoslavien där man träffat så många trevliga människor.


Nästa resa handlar om Cypern. Klicka här

  

Lika vacker och skiftande som en regnbåge i sina färger önskar jag

eran dag i sinne, handlingar och upplevelser blir.  Kram

 
 
Birgitta

Birgitta

15 maj 2008 13:20

Vilken fantastisk resa!
Så mycket ni sett och så mycket ni hört.
Tack för ännu en härlig och spännande reseskildring.

Fina dagens ord!
Stor kram

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Alle

Alle

15 maj 2008 16:14

Ja tänk så mkt du sett och gjort och fått uppleva...och vi med genom dina fantastska berättelser....kram
Vad blir det nästa gång ? någon ny resa kanske ?

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

15 maj 2008 16:17

Det var ju skönt att ni slapp undan fler missöden den sita biten på resan.
Det påstås att det ska finnas en skatt nergrävd vid regnbågens slut. Men jag tror nog att Hökåsen är din skattkammare som finns vid denna regnbåge. Ha det gott. kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
Corina

Corina

15 maj 2008 17:35

Det har varit en lantgård för många år sedan.Numera finns inga djur och vårt hus är urstyckat från marken så vi äger bara huset och vår tomt.Men det är en underbar miljö att bo på,man njuter varje dag!Själva marken äger två av min makes bröder.

http://wanilla.bloggagratis.se

 
Christina

Christina

15 maj 2008 17:47

Du har varit med om mycket och det är väl härligt att ha många fina minnen.
Tack för dina rara kommentarer
Kram vännen

http://qinna.blogspot.com

 
Ruth

Ruth

15 maj 2008 18:10

Ja så var då denna färd avslutat, slutet gott allting gott. Tänk så mycket du har att minnas tillbaka på när du har kommit till ålderns höst. Många resor med både cykel och bil har det blivit här på bloggen. Allt du har berättat har varit intressant och roligt, finns det mera kvar i minnet ???
Kram och tack för att du finns !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun på dal

skogsfrun på dal

15 maj 2008 19:32

Spännande att välja vägrutt efter eget huvud. Lämnar man allfarvägen hittar man ibland pärlor;) Visst var det väl skönt att komma hem med alla fina minnen i ryggsäcken;) Tack för denna resa!

http://www.barasaras.bloggagratis.se

 
Hanneles paradis

Hanneles paradis

15 maj 2008 21:58

Grattis! Du är en av vinnarna till inspiration om vackra Sverige, passar nog även en resande man.

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
"Bettan"

"Bettan"

15 maj 2008 22:43

Hej vännen!

Jaha, så vart även detta äventyret över. Men känner jag dig rätt så finns det massvis av resor i din lilla ryggsäck. Så snart kommer du nog gära med mer av denna sort :)

Skönt att resan i alla fall slutade på ett härligt vis. Å att ni framförallt fick en god glass. Så ni kunde njuta av deras musik också.

Kram på dig vännen min!
/Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Hannele

Hannele

16 maj 2008 07:56

"Äventyr i svenska vatten" passar ju utmärkt en före detta sjöman, kram

http://hannelesparadis.blogspot.com

 
kurrelina

kurrelina

16 maj 2008 10:47

Nu min vän måste du försöka sortera i din hjärna efter en ny resa för den här resan var helt fantastisk, du har verkligen det skrivna ordets begåvning.
Ha nu en fin helg och var rädd om dig.
Kramenmjamen
Nette

http://www.av-eriksson.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Ovido - Quiz & Flashcards