Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 12 februari 2008

En ny saga!

Av Bengt - 12 februari 2008 12:24



  När Storsnuta och Långkuta friade till Torpar-Inga.


 Oj, oj, oj vad det var för ett fnittrande, fnissande, viskande och kikande i skogen.  Trollen hoppade och skuttade och stod på kut bak stenar och snår och gluttade.  De tuggade sig, de nöp sig, de slog sig på magen, nära att kikna av skratt. 

 Kan man tänka sig.  De båda gamla ungkarlstrollen hade blivit förälskade. Storsnuta och Lånkuta.  Hihihi.  Om det nu ändå varit någon av de vackra trollflickorna de blivit kära i.

 Men - hi hi hi - nu var det i människoflickan torpar-Inga.  Hon med det långa, guldgula håret, den skära hyn och de blåa ögonen.  Och smal som en björkvidja var hon.  Ingenting varken fram eller bak, som de tjocka, präktiga trollflickorna.  De var vackra de med sitt svarta strida kvasthår, sitt brunludna skinn, sina stora långa, präktiga näsor och sina kattgröna ögon. 

Men de gamla ungkarlstrollen var alldeles förvillade.  De mumlade om guldhår och rosenmoln och kutade omkring i täta lovar och kikade i smyg på torpar-Inga där hon gick i skogen, samlade ved och gjorde kvastar och vispar.

 Inga trallade och sjöng, fastän hon nog hade orsak att vara ledsen.  För hon tyckte om en som hon inte kunde få.Nog hörde hon hur det tassade och smög och dunsade runt omkring.  Nog såg hon en skymt av trollnäsor glutta fram överallt.  Men inte var hon rädd inte.

Den enda i världen hon var rädd för var Petter, den unga bonden i granngården.  För honom var hon kär i. Men hon var så rädd att han skulle förstå detta att hon sprang långa omvägar för att inte möta honom.  Och när hon ibland ändå träffade honom var hon stram och stursk och avig av bara förskräckelsen att han skulle ana något.  För hon kunde inte stå ut med att han skulle skratta åt henne.

Han var ju traktens rikaste bonde, och hon var fattig som en kyrkråtta.  Vad hjälpte det sen att det sades att hon var traktens vackraste flicka.  Fattig-Inga var hon i alla fall.  Och "lika barn leker bäst", det ordspråket hölls högt i den bygden.  Och jämt var han också så retsam och förarglig när de träffades.

  Så hon var då den dummaste på jorden som inte kunde sluta att tänka på honom.


 Forts. följer! Klicka här 


 Hoppas sagan intresserar varmed jag önskar en fin tisdag och fortsatt härlig vecka för er. Kram alla vänner!


 
 
Ruth

Ruth

12 februari 2008 13:47

Nu är det en ny och spännande saga här i smedjan, tror inte att jag har hört den tidligare heller. Synd om Fattig-Inga som är kär i en ouppnåelig stilig bonde, men vem vet, kanske kan tycke även uppstå från Petters sida. Ock då... kärleken övervinner allt ! Håller tummarna att det blir så för Inga, sedan lever dom lyckliga i alla sina dar..
Svänger mitt trollspö och skickar en kram !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

12 februari 2008 14:04

Jaja.... jag vill ha forstättningen redan nu på denna sagan :)

Men ok då... Jag väntar troget på nästa del. Jätte kul att du gör detta :)

Puss på kinden till dig med & allt gott önskar jag dig med.
Kram Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Solvarm

Solvarm

12 februari 2008 20:19

Hej Bengt!

Jag skrev en kommentar tidigare i dag, men den har tydligen inte visat sej här, skall det bli samma trubbel på det här hållet oxå.

Jag gör här ett nytt försök. Kul med en saga, jag väntar med spänning på fortsättningen. Bilden gillar jag, den är väl tagen ur, "Bland tomtar och troll" åtminstonde får jag nostalgiska känslor av denna bild, boken fick jag i julklapp när jag var liten, den inköptes genom, jultidningskatalogen, som nån av mina syskon sålde från.

Kram från Solvarma Irene

http://solvarm.blogspot.com

 
Frump

Frump

12 februari 2008 20:41

Inget är som väntans tider...*fniss* men får väl ge mig till tåls då

Spännande med en ny saga.

Kram!

http://frump.bloggagratis.se

 
Birgitta

Birgitta

12 februari 2008 21:13

Tack för ditt inlägg Bengt!

Jag älskar sagor ;)
Ser fram emot fortsättningen!

http://birgittas.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

13 februari 2008 00:01

Roligt med en ny saga. Jag känner inte igen denna.
Ha det gott. Kram

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards