Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 18 januari 2008

Forts. tomten!

Av Bengt - 18 januari 2008 21:55


Den nyktre tomten fortsätter sina tomtebesök!

 

Nästa ställe skulle var tiden bestämd till klockan fem. Visserligen var det i andra änden av stan men klockan var nu strax före halv fem så jag hade god tid på mig. Utkommen på gatan vräkte snön ner. Det var riktigt julväder och allt var vitt.

Hemma hos nästa ställe var det bara två pojkbarn fyra och sju år gamla. Men förutom föräldrarna så var där också mormor, morfar, farmor och farfar. Även här bjöds tomten på godis medan han pratade och delade ut julklapparna. Det gick lika bra här. Det hela var över klockan tjugo över sex och nästa ställe skulle jag vara på klockan halv sju så nu var tiden snar.

Dit kom jag fem minuter för sent så den familjen hade börjat undra om det skulle bli en lika

tråkig jul som förra året. Då hade deras hyrda tomte kommit raglande dit en timme senare

än som var bestämt. Han hade inte kunnat läsa och uttala namnen på klapparna, Vräkt omkull saker på bordet där glas gått i kras.

Men jag hade lovat vid beställningen av mig inte skulle hända denna jul. Tomten lämnade  familjen denna gång lika nykter som när han kommit.

På nästa ställe infann jag mig som överenskommit klockan åtta.  Där var det bara en flicka

sju år gammal och hennes föräldrar. Från detta ställe har jag kvar speciella minnen som jag kommer att nämna länge fram i tomteberättelsen.

Medan jag nu färdades till nästa och sista stället Såg jag tomtar både här och där raglande utefter gatorna. En del ramlade omkull i snön och i en snödriva låg en helt redlös tomte.

Klockan halv tio var jag framme hos det sista stället. Det var tur att det var det sist. Stället.


Fortsättning följer klicka här!


  

Så vill jag göra en rättelse i mina föregående tomte berättelser. Jag sa 100 kronor.

Jag mindes då alldeles galet. Det var ett pris som jag tog flera år senare. Det riktiga priset första året var 40 eller 50 kr. Mins inte vilket just nu. Går tillbaka och ändrar det

till 50-lappen.

 

I morgon blir det inget smide, kanske ej heller några kommentarer. Ska på ett ettårs

barnkalas hos en vän.

 

Men ni vet ju vid det här laget att jag önskar er alltid det bästa och så även inför denna helg!

 
 
Ruth

Ruth

19 januari 2008 00:18

Du blev nog en omtyckt och plikttrogen tomte med gott rykte inför kommande jular. För övrigt så är tomtesupen inget trevligt inslag när man går omkring i stugorna för barnens glädje och förundran. Som vanligt så inväntar jag inlägg 3 i kommande tomtehistoria med hög förväntan..
Kram och en trevlig helg !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
"Bettan"

"Bettan"

19 januari 2008 01:14

Oj oj... en sådan jultomte som dig skulle man allt ha haft på sina julaftnar :)
Tackar för godnatt kramen & önskar dig en riktigt trevlig helg.
Kramar om dig hårt :
/Bettan

http://grafikbettan.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

19 januari 2008 23:17

Jag har aldrig förstått människor som blandar ihop julen med alkohol. Julen är barnens högtid i min uppväxt och har så också varit för mina barn. Kan förstå att de som haft en full tomte var oroliga för att det skulle upprepas.
Återkommer för att läsa om det sista tomtebesöket.
Kram,

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

20 januari 2008 10:50

Fy för fulla tomtar, bra att du tackade nej till julsupen;)

http://www.barasaras.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards