Bengt-Alfreds Tankesmedja

Direktlänk till inlägg 13 november 2007

Gick nog för fort?

Av Bengt - 13 november 2007 12:27

Bild: Genom Jönköping.



Plötsligt var sällskapet försvunnet!


Jag väcktes av killarna som redan håller på att klä på sig. Det hade varit en god sömn den natten.

Nu sken solen för fullt. Jaha då var det dags att laga frukost. Men det tyckte inte killarna! De sa att det var bättre att äta frukost inne i Värnamo. Det fick jag gå med på.

Tältet revs och packades ihop så bar det i väg igen. Inne i Värnamo helt intill vägen var så ett ställe där vi åt frukost. Vi hade heller inte brytt oss om att göra morgontoalett utan det gjorde vi här. När jag skulle betala så slapp jag det. De bjöd mig på frukosten.

På cyklarna igen. Två långa, för de var långa, stora killar utan någon större packning och en mycket liten, jag var liten till växten, kille med en jättestor packning kommande cyklande utmed gator och vägar. Nog såg det dråpligt ut, så folk tittade säkert storögt på oss.

Tramp, tramp, tramp. Middag i Vaggeryd.

Killarna hade ökat farten som jag tyckte var lite för fort, men jag hängde med ändå. Jag var lite efter och trött och törstig, så jag stanna vid en lantaffär och köpte mig en

läsk, vilade medan jag drack den. Hade tankar på att nu när jag vilat skulle jag väl kunna cykla fatt dem.

Jag trampade på så mycket jag orkade men de var försvunna vist för gott. Jag  hade nog blivit ett påhäng för dem och de ville nog cykla för sig själv. Kanske de kände sig tvungna att bjuda jämt och ständigt på mig vilket de kanske inte hade råd eller vilja till.

Med den farten jag hade satt blev jag väldigt trött så jag var tvungen att stanna och lägga mig i vägdiket och vila en bra stund. Således var allt hopp ute att jag skulle komma i fatt dem.

Vi sågs aldrig mer vilket var synd. Hade inte ens tagit reda på vad de hette.

Upp på cykeln igen och så satte jag bra fart igen. Men jag hade nog ände cyklat för fort för det började göra ont i mitt vänstra knä. Saktade när farten men det gjorde ändå mer och mer ont i knäet. Sådär knappt en mil före Jönköping kunde jag inte böja knäet för än det gjorde fruktansvärt ont. Försökte liksom bar trampa bara med vänster så trampan kom upp på höger och med höger ben trampa ordentligt. Så höll jag på att cykla med ett ben ända till Jönköping.

Sedan ledde jag cykeln genom hela Jönköping. Jönköping, tändsticksstaden vid Vätterns sydspets. Fabriken som Krüger skapade med den svenska uppfinningen av säkerhets tändstickan. Men han tog livet av sig vid den stora aktiekraschen.

Kom fram till norra ändhållplatsen för spårvagnen. Vilade där en stund vid korvkiosk och åt en korv med mos.

Nu var det kväll, jag trött, ont i knäet så nu ville jag bara få lägga mig och sova.

Traskade vidare för att finna en bra plats att slå upp tältet på.

Rätt som det var hade jag gått ända till Huskvarna!


Fortsättn. Klicka här! 

Ha det jättebra tills nästa gång---Kram!

 
 
Alle

Alle

13 november 2007 14:06

Ett sånt äventyr ...men nu undrar jag hur gick det med ditt knä...men det får man väl reda på i morgon kanske?
Kram och ha en trevlig dag.

http://www.alleswe.bloggagratis.se

 
christina

christina

13 november 2007 15:10

Det skulle varit idag....det hade man aldrig orkat, det hade blivit bilen.
Så trevligt att läsa....
Ha det riktigt gott vännen
Kram

http://qinna.blogspot.com

 
Ruth

Ruth

13 november 2007 17:17

Lilla Bengt vad jag beundrar ditt mod och styrka med ett knä som gör ont, tapper som en krigare var du. Väntar på fortsättning av detta äventyr.
Kram vännen !

http://bernamis.bloggagratis.se

 
skogsfrun

skogsfrun

13 november 2007 18:00

Spännande det här! ska pengarna räcka, hur blir det med knät och hur kom du hem igen?;)
Skogsfrun följer fortsättningen.

http://barasaras.bloggagratis.se

 
Frump

Frump

13 november 2007 18:04

Hoppas knät blir bra snart, inte kul att cykla med ömmande knä...
Jag tror att du visste att killarna ville cykla iväg ensamma, eftersom du stannade vid affären och köpte dricka. Ibland vet man underförstått.
Väntar på fortsättningen av historien...
Kram!

http://Frump.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

13 november 2007 23:53

Ditt sällskap var ju snälla som bjöd dig på mat. Men du har kanske rätt i att de tyckte du var ett x-ra påhäng om de var äldre än du. Ja då får vi hoppas på att ditt onda knä blir så bra att du kan fortsätta din tur.

http://ekoxenskennel.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bengt - 28 maj 2017 10:39

Så kom vi till slutet av denna levnadshistoria...   Natten till den 24 maj lämnade min far Bengt Andersson oss efter 3 veckors intensiv-vård. Stilla och lugnt utan ångest eller smärtor i sömnen precis som han önskade.     Det är med stor so...

Av Bengt - 8 april 2016 12:53

    Är det dags igen med en invasion av Ryssland inom de närmaste seklerna?  Alltså ett tredje världskrig! Ja, jag bara undrar lite när man ser på historien och vad som händer i dag. Historiskt sätt för att då bara nämna Carl den tolfte, N...

Av Bengt - 4 april 2016 21:22

    Nu först när jag börjar inlägget får jag tala om att den där gasoldammsugaren givetvis bara går att dammsuga med DEN FÖRSTE APRIL!       Det är så svårt att börja blogga. Vet inte hur jag ska skriva, flödet har liksom försvunnit och ...

Av Bengt - 1 april 2016 00:23


  Hej på er alla bloggvänner  som kan finnas kvar. Mitt bloggande tog plötsligt slut. Ja det gick faktiskt inte att blogga utan datorn som pajade. Sen har det varit det än det ena och än det andra som hindrat att vara inne på bloggen. Nu ...

Av Bengt - 30 december 2015 12:28


    Önskar er ett gott slut på detta förflutna år!   Så Välkommen till år 2016 med hopp att det blir ett riktigt härligt år!   Vi hörs och ses igen sen på det nya år med nya upplevelser!    Stor nyårskram till er mina vänner! ...

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards