Bengt-Alfreds Tankesmedja

Alla inlägg den 3 maj 2007

Av Bengt - 3 maj 2007 19:00

Svar till Johans kommentar i förra Inlägget:

Så här finner jag sanningen och varför jag kan jämföra Bibeln och andra sagoberättelser!

Det har säkert funnits en sådan ovillig pojke som Nils Holgersson. Säkert funnits en Emil som hittat på sådan hyss som Astrids Emil. Det har säkert funnits en liknande tjuv i Bagdad också. Det har säkert funnits sådana personer som i H.C:s  Storklas och Lillklas. Ekeby finns liksom Lönneberga för att inte tala om Rosenbom i Karlskrona osv. osv.. Så tror jag också det förhåller sig med författandet av Bibelns böcker!

Någon kanske säger att detta inte går att jämföra då Bibeln är moral och sedlighets lärande m.m.  Då ska jag bara ge ett enda exempel bland alla nämligen: ”Kungens nya kläder” som väl alla känner till.

Men det finns en stor skillnad också! Bibeln och text däri kan brukas att utnyttja, trycka ner, förslava  folk etc  etc. och har så gjorts och görs! Det är väl tämligen svårt med de andra böckerna?

Men det finns faktiskt också de som fortfarande tror på Vettar, spöken och liknanden  som det skrivits och berättats om!

Presentation

Om bloggen

Mitt liv och tankar. Börja gärna med ett gossebarn föds! Sen är det bara att klicka sig framåt fortsättning följer! Prova också gärna någon kategori som verkar intressant av mina levnadshistorier. Eller någon av de andra kategorierna som ser intressanta ut. Hoppas ni får glädja av att ta del av mina så kallade smiden! Ha det bra!

Kategorier

Senaste inläggen

Arkiv


Skapa flashcards